roekenbos

roekenbos
1977

woensdag 8 september 2010

26 juni 1971 - Amsterdamse Bos

Op 26 juni 1971, in de nadagen van de flowerpower, organiseerde Berry Visser van Mojo Concerts in samenwerking met onder meer Paradiso, het eerste grote Nederlandse Free Festival in het Amsterdamse Bos. 
Zo'n 40- tot 60.000 bezoekers verzamelden zich om in de stromende regen te luisteren naar optredens van o.a. Pink Floyd, CCC Inc., America en Humble Pie

Met een groep hebben we het Free Concert ook bezocht. Toen we laat in de ochtend aankwamen, was het nog redelijk weer, maar al snel begon het te hozen

Het klopte organisatorisch niet helemaal, want al direct na het testen van de apparatuur bleek dat het podium onder stroom stond. Het gevolg was dat het driemanschap America pas rond 13:15 uur kon beginnen. Lievige muziek in de traditie van CSN&Y. 
Er werd ongeveer een half uur gespeeld, maar omdat er akoestisch gemusiceerd werd was het niet overal goed te horen.
Hierna begint het lange wachten, maar liefst 2 1/2 uur op de volgende band, zodat Humble Pie pas rond 16:30 uur het podium betreed. 
In de tussentijd stortbuien, maar geen muziek.
Humble Pie geeft een goed optreden, waar vooral Steve  Marriott een groot aandeel in heeft, maar het publiek reageert nogal mat.

Door het grote tijdverlies wordt uiteindelijk besloten om Pink Floyd te laten spelen.
Het duurt toch nog ruim anderhalf uur voor ze eindelijk kunnen beginnen. Het optreden begon pas rond 19:15 uur wat er voor zorgde dat het grootste gedeelte van het publiek al was vertrokken.
Ruimtelijke muziek, vakkundig gebracht door de bandleden. Er werd zelfs nog een toegift gegeven.
Er werden de volgende nummers gespeeld:






















1. Careful With That Axe, Eugene (11:19)
2. Cymbaline (8:50)
3. Set The Controls (11:35)
4. A Saucerful Of Secrets (18:25)
5. The Embryo (8:52)
en werd prima ontvangen. 
Hiervan verscheen onlangs onderstaande CD.